Naše integrace s TheShop: Řešení pro progresivní klienty

Mezi integracemi s e-shopovými platformami najdete nový přírůstek, kterým je headless e-shop administrace TheShop. S tvůrci této platformy jsme pro vás připravili zajímavý rozhovor. Podívejte se na odpovědi a zjistěte, jaké výhody řešení přináší a co v praxi vlastně znamená headless e-commerce.

Jaká je historie TheShop a co stojí za vznikem této platformy?

TheShop vznikol v roku 2020 ako odpoveď na absenciu headless e-commerce riešení, ktoré by bolo možné naplno využívať v regióne strednej Európy. Ivan Šidla, TheShop CEO, v tom čase hľadal riešenie pre svoj vlastný projekt, ale dostupným produktom po funkčnej stránke vždy niečo chýbalo. Rozhodol sa, že si so svojimi spoločníkmi vytvoria vlastnú platformu. Tak vznikla prvá slovenská headless e-commerce platforma – TheShop.

Jaké jsou hlavní důvody, proč si vybrat zrovna Vaši platformu?

TheShop je riešením pre progresívnych klientov, ktorí chcú naplno využívať výhody headless modelu. V porovnaní s monolitickými e-shopmi na mieru má TheShop navrch vďaka nezávislej frontendovej vrstve a možnosti rýchlej integrácie rôznych prvkov a mikroslužieb prostredníctvom API. Riešenia na prenájom za nami zaostávajú v oblasti prispôsobenia dizajnu a funkcionality pre konkrétne potreby e-shopu, a vďaka oddelenej administrácii a databáze je TheShop oveľa bezpečnejší ako SaaS open-source riešenia.

Medzi hlavné prednosti TheShop platformy patrí omnikanálový (omnichannel) prístup. Bez ohľadu na to, ako alebo kde zákazníci komunikujú s vašou firmou, TheShop poskytuje konzistentný a pohodlný nákupný zážitok vo všetkých kanáloch, či už ide o webovú stránku, kiosk v kamennej predajni, appku v mobile, alebo frontstore na sociálnych sieťach.

Zákazníci majú možnosť vybrať si platobnú menu, v ktorej za tovar alebo službu zaplatia. Povolené meny sa automaticky zobrazia na frontstore na základe automatického prepočtu a cenových pravidiel nastavených priamo v TheShop administrácii. To dáva biznisom výhodu pri expandovaní za hranice.

V otázke rozširovania predaja do susedných krajín zaručene pomôže viacjazyčný prístup, ktorý umožňuje automatickú detekciu jazyka, prepínanie jazykov a viacjazyčnú zákaznícku podporu. Takto môžete zvýšiť predaj a príjmy, ako aj zlepšiť spokojnosť a lojalitu zákazníkov na rôznych trhoch.

Navyše môžete z jednej administrácie spravovať viacero e-shopov s rovnakými alebo rôznymi produktami na rôznych doménach, bez ohľadu na jazyk alebo lokalitu. Diverzifikáciou zdrojov príjmov tak viete znížte riziká spojené so spoliehaním sa na jeden produkt alebo trh.

Co je headless e-commerce?

Headless e-commerce je moderný prístup k vytváraniu a prevádzkovaniu elektronických obchodov, ktorý oddeluje frontend od backendu. V tradičných e-commerce riešeniach sú tieto časti prepojené a závislé na sebe. V prípade headless riešení sú tieto časti oddelené a komunikujú prostredníctvom aplikačných rozhraní (API). V praxi to znamená, že dizajn, užívateľské rozhranie a obsah môžu byť vytvorené nezávisle od e-commerce platformy.

Výhodami headless e-commerce riešení sú flexibilita, výborná škálovateľnosť, rýchla implementácia nových funkcií, či možnosť integrácie rôzných predajných kanálov. To umožňuje obchodníkom prispôsobiť sa rýchlo meniacim sa požiadavkám zákazníkov a poskytnúť im konzistentný zážitok bez ohľadu na zariadenie alebo kanál, ktorý používajú.

Jaká je filosofie za TheShop a jak se to projevuje v uživatelském prostředí a funkcích platformy?

Poslaním TheShop je poskytovať špičkovú headless infraštruktúru, ktorá nasleduje evolúciu e-commerce a umožniť tak klientom vytvárať prvotriedny nákupný zážitok pre svojich zákazníkov. Administratívne rozhranie je komplexné, ale pritom intuitívne na ovládanie. Vďaka možnosti integrácie rôznych doplnkov prostredníctvom širokej siete TheShop partnerov si klienti dokážu prispôsobiť e-shop presne podľa svojich potrieb, pričom sa nemusia starať o správu backendu, ktorý zabezpečuje TheShop. Vďaka tomu sa klienti môžu naplno venovať svojmu biznisu, efektivita vynaložených zdrojov sa zvyšuje a ich podnikanie môže rásť.

Jaké jsou plány do budoucna pro rozvoj a vylepšení platformy TheShop?

S TheShop sa snažíme etablovať na slovenskom a českom trhu, kde chceme získať lojálnych klientov a pomáhať im s rastom ich biznisu. Dlhodobým cieľom je však rozšírenie našich služieb do ďalších krajín. Preto platformu vyvíjame s dôrazom na multijazyčnosť, multidoménovosť, a multimenovosť, a snažíme sa nadviazať spoluprácu so silnými a spoľahlivými partnermi, ktorí operujú v rámci Európy. Momentálne napríklad pracujeme na integrácii ďalších ERP systémov. V budúcnosti sa samozrejme budeme snažiť získavať nové investície, aby sme mohli TheShop neustále zdokonalovať a posúvať vpred.

Proč jste se rozhodli integrovat Retino?

Uvedomujeme si dôležitosť procesov vrátenia a reklamácie tovaru v e-commerce sfére. Retino nás zaujalo svojou profesionalitou a efektívnosťou, preto sme sa rozhodli ponúkať ho našim klientom. Zákazníci ich e-shopov tak budú mať k dispozícii integrovanú službu, pomocou ktorej vrátia alebo vymenia tovar jednoducho, rýchlo a bez komplikácii.

Retino dokáže komunikovať v 10 jazykoch a dopravu sprostredkováva v 23 krajinách Európskej únie. Zákazníci prechádzajú celým pocesom vrátenia tovaru sami, od založenia prípadu až po jeho uzatvorenie, a to všetko priamo na e-shope a bez toho, aby bola potrebná asistencia zákazníckej podpory.

Majitelia e-shopov ocenia prehľadnú administráciu, v ktorej Retino na jednom mieste zobrazuje kompletnú históriu, komunikáciu so zákazníkom a zmeny v prípade. Vďaka priradeným termínom sa na žiadny prípad nezabudne, refundácie prebiehajú jednoducho cez hromadné exporty na účty slovenských a českých bánk. Prostredníctvom reportov si prevádzkovatelia e-shopov môžu sledovať štatistiku vratiek a reklamácii a merať spokojnosť zákazníkov cez dotazník.

Máte nějaké success stories podniků, kteří využívají TheShop a jak vaše platforma přispěla k jejich růstu a úspěchu?

Príbeh každého klienta, ktorý sa rozhodol pre spoluprácu s TheShop, už považujeme za malú success story. My im potom na tejto ceste pomáhame a tešíme sa z každého dosiahnutého úspechu a prekonania prekážok. Medzi našich spokojných klientov patria desiatky veľkých e-shopov, ktorým sa vďaka nám podarilo zvýšiť obraty, preniknúť na nové trhy a poskytovať svojim zákazníkom špičkový nákupný zážitok.

Ako príklad by sme mohli spomenúť nedávnu migráciu slovenského e-shopu Outdoorlive.sk, ktorý bol svojou komplexnosťou pre TheShop veľkou výzvou. Migrovali sme 5 e-shopov z piatich krajín EÚ, dokopy 21 389 produktov, prepojili sme až 477 kategórií. Klientovi boli po celý čas poskytovaná technická podpora a konzultačné služby. Pre e-shop sme nastavili 9 rôznych prepravcov a prepravných metód, zintegrovali sme 5 nových bánk, implementovali sme 9 rôznych spôsobov platby a spracovali 13 napojení na marketplaces a ďalších integrácií. Migrácia prebehla bez obmedzenia funkčnosti pôvodných e-shopov. Tie teraz fungujú efektívne a spoľahlivo a sú spravované z jednej administrácie.

Zaujalo vás toto řešení a informace výše? Integraci s TheShop najdete již nyní na našem Marketplace!

Tohle je Sparta Retino. A měli byste ho zkusit.

Myslíme si, že se vám bude líbit. Ale chápeme, že náš názor nebude úplně objektivní. Proto můžete všechny funkce Retina vyzkoušet na 14 dní zdarma.

App screenshot